Project Description

Name – Calodyne
Client – JP Developments Ltd.
Location – Grand Gaube, Mauritius

The proposed Calodyne residential development has a simple, linear plan form with easily identifiable apartment blocks, linked by two-storey townhouse pavilions. The design provides clearly defined public and private areas overlooking the landscape. The club house, located along the south-west site boundary, contains the edge of the shared amenity space whilst providing a meandering gateway through the extensive landscaped gardens.

The inverted roofscape design creates a distinctive skyline silhouette, and the series of pavilions in the landscape produces a facade that is punctuated by terraces and decks, which establishes a sense of rhythm and proportion for the development within the wider coastal setting.