Project Description

Name – Le Petite Champeaux
Client – Confidential
Location – St. Clement, Jersey

Le Petit Champeaux is a three-bedroom countryside home in St Clement, Jersey. A simple palette of granite, white render, glass, timber and metal were used for the building’s facades and the scheme is characterised by a traditionally constructed granite wall from which emerge a series of visually lightweight, occupied spaces.

A small garden pavilion housing the main living space and occasional guest accommodation above is located perpendicular to the main wing of the house. A frameless glass enclosure links the pavilion to the main building to reinforce the distinct nature of both elements.

The garden pavilion also divides the external spaces into an enclosed children’s play area to the rear and a larger, formal garden to the front, creating a more useable, functional series of external amenity spaces.